Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IBM Program

2011.01.18

IBM PROGRAM

2008. májusában az International Business Machines Corporation Magyarországi Kft-vel (IBM) együttműködési szerződést kötöttünk, melynek értelmében mozgás-, látás- és hallássérült diákok tanulmányi támogatását tűztük ki célul.

Május elején számos középiskolát kerestünk meg e-mailben és telefonon, ezzel megkezdtük a diákok felkutatását.

A nyár közepén megtörténtek az első személyes interjúk, mely alkalmával lehetőség nyílt a fiatalok megismerésére, valamint meggyőződhettünk továbbtanulási szándékaikról és terveikről.
Javaslatainkkal hozzájárultunk a kiválasztási folyamathoz, melyet az IBM a 2008-as év szeptemberében folytatott le.

Az ösztöndíjat sikeresen elnyert három diákkal tanulmányi szerződés megkötésére került sor.
A tervek szerint a nyertes pályázóknak hosszú távú támogatást kínál fel a két szervezet, annak érdekében, hogy a fiatalok piacképes szakmában diplomát szerezhessenek és eredményesen el tudjanak helyezkedni.

2009-es évben is az International Business Machines Corporation Magyarországi Kft-vel (IBM) kötött szerződés alapján folyamatos kapcsolatot tartottunk. A diákok minden hónapban elszámoltak a részükre kiutalt ösztöndíj összegével, melyet számlákkal igazoltak. az elszámoláshoz tartozó adminisztrációs feladatokat irodánk munkatársa látta el. A támogató cég elvárásának megfelelően táblázatba foglalva, tételes lebontásban.

Támogatási szerződések alapján Ócsvári Áron (látássérült) és Szentkirályi Károly (mozgássérült) számára az International Business Machines Corporation  Magyarországi Kft., valamint Tóth Boldizsárnak (látássérült) pedig az IBM Hungary International Shared Service Centre Kft.  biztosítja havonta az ösztöndíjat, melyet különböző, a tanulmányaikat segítő eszközökre és tanfolyamokra fordíthatnak. Mindhárom fiatal a 2009-2010-es tanévben tanulmányaiban kiemelkedő eredményeket ért el.

 Tóth Boldizsár maximális pontszámmal felvételt nyert az ELTE Jogi Karára, amit jelenleg is végez. Országos történelem versenyen első helyezést ért el. Folyamatosan fejleszti tudását, jelenleg felsőfokú angol előkészítőre jár.

 Szentkirályi Károly a 2009-2010-es tanévben a Neumann János Informatikai Szakközépiskolában végezte a tanulmányait kiemelkedő eredménnyel. Angol nyelvtudását folyamatosan fejleszti. A 2010-2011-es tanévben pedig felvételt nyert az ELTE Informatikai Karára kiemelkedő eredménnyel.

Ócsvári Áron jelenleg a Neumann János Informatikai Szakközépiskolába jár, eddigi tanulmányait kiemelkedő eredménnyel végezte. Célja nyelvtudásának maximális fejlesztése. Érdekli még az informatika. A 2010-es évben pályázott egy amerikai tanulmányútra, melyet az Informatika a Látássérültekért Alapítvány írt ki. A pályázatban kiírtak szerint egy hétig részt vehet egy olyan programban, melyet látássérültek számára alakított ki a NASA

 

IBM által támogatott diákok:

szentkiralyi_karoly_fenykep.jpg

 

 

 

 

 Szentkirályi Károly

Ócsvári Áron

 

 

 

 

 

 Ócsvári Áron

 

boldi_kepjo.jpg

Tóth Boldizsár
 

 

Az ösztöndíjat elnyert diákok közül az egyik tanuló több ízben is országos versenyt nyert, valamint maximális pontszámmal felvételt nyert az ELTE Állami- és Jogtudományi karára.